Blijf bij je kleurkeuze!

04-05-2019

Werk met een vast kleurenpalet

Oke, laten we het hebben over kleuren. Waarom is kleur nu zo belangrijk en hoe zorg je ervoor dat de kleuren die je kiest ook daadwerkelijk bij elkaar passen? Dit is een van de meest gestelde vragen die voorbijkomen.

Kleuren zijn sfeerbepalend... het is dan ook belangrijk dat je goed nadenkt over de uitstraling die je interieur moet hebben.

Wil je een zachte uitstraling, dan kies je voor bijvoorbeeld zachte pastelkleuren. Denk hierbij aan pastelgroen of zachtroze.

Kies je juist voor een wat stoerdere uitstraling, durf dan gerust wat fellere kleuren te gebruiken zoals geel of oranje, kies als basiskleur dan een donkere tint om het stoere effect meer tot zijn recht te laten komen.

Maar hoe zorg je er nou voor dat alles uiteindelijk een geheel wordt? Ook hier is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over een kleurkeuze. Maak bijvoorbeeld een moodboard, dit geeft vaak al aan welke kleuren je als basis wilt gebruiken.

Kies naast de basiskleuren een of twee accentkleuren, dit mogen wat fellere kleuren zijn die er volledig uitspringen binnen je interieur. Hierdoor creeer je een speels effect zonder dat deze kleuren meteen overheersen.

Als je naar de verfwinkel gaat, is het belangrijk dat je probeert vast te houden aan je kleur keuze en dat je jezelf niet in de verleiding laat komen om er bijvoorbeeld nog drie andere kleuren bij te kiezen. Neem gerust voorbeelden van je gekozen kleuren of je moodboard mee, dit maakt het vaak makkelijker om je verfkeuze te maken en zo krijg je uiteindelijk een mooi geheel binnen je interieur.

Good luck folks!